ETC status

Dupa multiplele framantari de la ETC ma gandeam sa fac un rezumat al faptelor (ca in orice forma de haos adevarul moare primul) in ordine cronologica:

1. Primul rulespack votat a scos IK, dataslates, Formations etc. Nu a exista nici un debate, nici un argument din partea majoritatii capitanilor (cu cateva exceptii notabile).

2. s-a votat sa fie folosita editia a 7-a

3. s-a facut un roll cine sa ajute mai mult la clarificarile care nu se mai potrivesc. Exact vreo 5 oameni chiar au pus umarul: Greg Sparks, Matt Robertson, Kayu Orelana (scuze daca pocesc vreun nume), Tom Adriany si eu.

Se munceste cateva ore pe zi tinand cont ca FAQ nu mai exista si trebuie verificat totul pe o editie care practic a schimbat multe aspecte de nuanta si a lasat multe probleme complet nerezolvate (Exemplu: nu mai exista reguli la ruine deloc despre cum interactioneaza cu flamere, barrage etc)

4. in paralel s-a votat sa fie folosit codexul nou de orci

5. Au inceput plangeri referitoare la anumite clarificari si s-a propus mutarea datei de submisie a listelor

6. In ciuda argumentelor americanilor si a australienilor (care vor fi dezavantajati clar tinand cont ca multi vin pe 14-15 iulie in europa sa petreaca vacantele cu familia si nu vor avea timp sa isi modifice listele/picteze armatele etc) capitanii voteaza in masa mutarea pe 11 iulie a datelor. Cam asa se duce din punctul meu de vedere orice urma de fair play inainte de a incepe evenimentul.

6.5 Americanii au prezentat un pachet alternativ d emisiuni mai apropiate de cele noi si un draft de vot complet care sa atinga toate aspectele modificate de reguli si ce probleme sunt nerezolvate

7. 10 capitani au fost vocali in rastimp de 8 ore  sa nu permita un nou vot pe baza la IK si dataslates (formatiile – exista un consens destul de larg sa nu treaca vreodata). Nu s-a tinut cont deloc ca toate regulile s-au schimbat si acum sunt si in rulebook. Pornind de la asta restul problemelor nu au fost rezolvate.

7.5 Rules people s-au intalnit online si au incercat (si au ajuns rapid) al un compromis asupra problemelor. Au fost postate si imediat taxati de capitani fiecare in directia in care dorea. haosul a facut sa nu se ia nici o decizie.

8. Capitanul Australiei a postat un rezumat al problemelor pe care echipa lui le are pornind de la aceste modificari intempestive si multiple. Capitanii din Danemarca, Polonia si Islanda l-au luat peste picior. Probabil anul acesta e ultimul an in care vedem Australia la 40k la ETC

In toata aceasta perioada doar Tom dintre chairmans a incercat sa tina in frau problemele dar felul lui pasiv de a fi nu a ajutat sa fie si in control in acest proces de tranzitie. Pierre a disparut si se pare ca are o problema cu Tom, Severian a fost cu inundatiile si acum cu restul problemelor de organizare, Encefalit si Johnny sunt focusati pe segmentele lor (fantasy si FoW).

Ce se intampla imi aduce aminte de o vorba:

Guvernele urmaresc cat este de convenabil, nu cat este de corect.

Trist.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • TWITTER

    Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.