Cateva ganduri despre editia a 6-a

Paradoxul 1:

Cover mai slab => mai mult unitati pe jos

Paradoxul 2:

Importanta Killpoints redusa si focus majorat pe obiective => MSU aproape ca a disparut in liste

Paradoxul 3:

Schimbarile armurii de 2+ => scadere a meltelor si o crestere a plasmelor desi ambele sunt ap1 sau 2. Bine aici a intervenit si cresterea foot stuff.

Din cele cateva meciuri dar si din multele ore de gandit cum ar trebui sa arate o lista decenta de editia a 6-a as deduce cateva concluzii:

– Ai nevoie de trupe rezistente

– Ai nevoie de melte deoarece vehiculele AV13 si 14 sunt mai rezistente ca oricand

– Aliatii sunt gold in multe situatii

– Flyerele sunt bune dar nu castiga singure meciurile

Cum as transpune asta in noul codex de CSM:

Kharn 160

25 Cultisti 2 flamere 120

10 CSM 2x Melta Power Axe 175

Rhino Havoc Launcher 47

10 CSM 2 x melta power axe 175

Rhino havoc Launcher 47

14 CSM Plasma Gunx 2 Icon of Vengeance VoTLW 261

Vindicator combi bolter 125

Vindicator combi bolter 125

Vindicator combi bolter 125

Aegis line + icarus lascannon 85

Company command Squad 50

Veteran Squad 2 x Plasma 100

Vendetta 130

Basilisk 125

Total 1850

Se joaca in layers:

Cultisti +kharn a caror rol este sa moara. Intai sunt protejati de Aegisul care va fi pus la 23,9 inchi (adica la jumatatea mesei). Urmeaza vindicatoarele cu pew pew. Rhino-urile duc CSM unde trebuie si apoi havoc launchers le fac si pe ele un threat, in spate veteranii se duc la aegis sa faca threat cu plasmele lor. SUnt protejati de cei 14 marinari cu plasme si VotlW fearless si ccs-ul ajuta fie vets fie basiliskul.

Reclame

5 comentarii

 1. Destul de ciudata lista, as zice. Eu am o cu totu alta filozofie pentru codexul nou (partial bazata pe experienta cu codexul vechi, ca deh, e acelasi gunoi cu un face-lift).

  Meltaguns merg bine pe unitati mici de raptors si de bikes. Faptul ca pot lua 2 arme speciale in squadul minim le face ideale ca tank hunters.

  Pe trupe as lua plasme, mi se pare optim sa ii mentii atintiti pe trupele inamice, astfel facand uz de boltere. Eventual 1-2 squads de 5 marines, cu extra chainswords si meltagun in rhino, pe flanc extrem, merg, dar trupele de 10 mai bine merg pe jos si trag in orice misca.

  Aegis-ul la mijlocul hartii insa mi se pare cel mai ciudat, pentru ca practic oferi protectie si inamicului. Si care e rostul acelei untiati de 14 marines? Mai bine scoti cateva puncte de undeva si iei 10 si 5, cu o unitate cu o arma speciala in plus, ai mai multe „optiuni tactice”. MSU nu o mai fi Flavour of the Month dar asta nu inseamna ca 2-3 unitati mici si dure cum pot fi csm nu ar fi utile.

  Si nu sunt inca sigur ca merita blobul de cultisti de combat. Sunt inceti si fragili. Mai de preferat mi se par 15-20 de trupeti cu autoguns, lasati in cover sa pazeasca un obiectiv cat timp restu armatei se ocupa de inamic.

  • Blobul are rolul de a atrage focul inamic. Am exagerat un pic cu aegis la mijloc. Daca esti primul il pui la 12+6+3+2=23 de inchi. Sau daca ai teren care sa te ascunda in functie de el. Asa in tura unu cu run ameninti centrul mesei. In tura 2 treci de aegis si mai adaugi 6-12 inchi. In tura 3 esti in raza de sarja. Daca ai facut pozitionarea cum trebuie in tura 2 ai fost in teren. Si inamicul va avea de ales intre a trage in 25 de modele a cate 4 puncte bucata sau sa traga in modele de 14 puncte bucata.

   Dar e doar theoryhammer. Insa ce cred e : filozofia este cu aliati la CSM si fara shiny stuff. More innate strenghts (gen hatred, fearless) csm ieftini cultisti si mai ieftini si mai multi si mai putin cult troops

   • Plague Marines sunt inca foarte buni, si nici noise marines nu usnt de ici de colo. Mutarea pe elite e singura lor problema (trebuie sa ai lord cu mark ca sa fie din nou trupe).
    Blobul ala va fi mai degraba ocolit. Saaaau tintit de blobul inamic (ca vad ca devine trend sa vina lumea cu blob de IG, orks, etc).
    Ca aliat ideal parca tot demonii mi se par mai buni. In special aia de Tzeentch.
    Si apropo, banuiesc ca ultimu 2 din adunarea ta e ‘sa fie in 2″ de aegis pentru cover’ cum am auzit la turneu. Asta nu e corect. Aegisu da coveru ala de 4+ exact la fel ca orice alt teren. Reciteste-i regula, chestia cu 2″ e pentru combat. Practic tu vei avea cover la unitatile care merg spre aegis tot drumu, dar la fel va avea si inamicul – mai ales pentru plasmele de pe marines, asta e nitel… „shooting yourself in the foot”.

 2. Plague Marines – dap sunt ok la fel si Noise. Insa sufera de sindromul expensive quickly. si vrei mai repede 70-80 de bodies decat 20-30 chiar daca sunt t5 sau au fnp de 5+

  Referitor la aia 2″ se pare la prima vedere ca ai dreptate. Desi pare super ciudat sa fi la 30 de inchi in spate si sa ai 4+ cover si daca faci gtg ai 2+ desi practic esti in mijlocul drumului. Prefer sa ma leg de formularea „if a model is in cover BEHIND a barricade or wall” si tinand cont ca aegisul urmareste regulile de barricade si defense lines sa mentin chestiunea cu 4+ in acea raza. Acum daca noii imparati decid altceva….

  • Nu zice nimeni sa iei numa plague marines si noise marines ca trupe. Echilibrul ideal mi se pare tocmai in a lua si trupe dure si trupe numeroase. Daca iei doar multi, vei suferi uneori cand dai peste unitati care vor fi ideale la ras hoarde (zerks sau csm cu MoK, sau death company, sau garda sau nide cu gaunts de exemplu).

   Cat despre 2″ – regula e regula, imparatii sunt irelevanti (si nitel iritanti pana inteleg faptul ca nu stiu regulile bine…).


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s